فهرست مطالب

Genetics in the Third Millennium - Volume:7 Issue: 1, 2009

Genetics in the Third Millennium
Volume:7 Issue: 1, 2009

  • 78 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1388/03/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدحسن کریمی نژاد، آریانا کریمی نژاد صفحه 1558
    با پیشرفت قابل توجه بهداشت و درمان بیماری های عفونی فرصتی برای نمود بیماری های ژنتیک به دست آمد. تغییر نگرش اجتماعی در تشکیل خانواده و تمایل به تعداد محدود فرزند و احساس مسؤولیت در مورد سلامت جسمانی، عقلی و آموزش و پرورش فرزندان، راهکار جدیدی نیاز داشت. چون برای بیشتر بیماری های ارثی درمان اساسی مقدور نبود، پزشکان متوجه پیشگیری از بروز این بیماری ها و معلولیت های ناشی از آنها شدند. تشخیص زودهنگام این بیماری ها در سال 1934 شروع و اولین تشخیص پیش از تولد با روش آمنیوسنتز در سال 1967 گزارش شد. پیشرفت سریع دانش سیتوژنتیک و تولد ژنتیک ملکولی با رشدی سریع، تاسیس بخش تشخیص پیش از تولد را از ضروریات اولیه هر مرکز پزشکی معتبر قرار داد. اولین آزمایش پیش از تولد در ایران با روش آمنیوسنتز در سال 1367، با بیست سال تاخیر، انجام شد. اشکالات متعدد، مانند فقدان اجازه سقط درمانی، عدم آگاهی عمومی، به ویژه مسؤولان و پزشکان، از امکانات فراهم آمده و فقدان توان مالی خانواده ها برای تامین هزینه آزمایش ها، موانع بزرگی برای استفاده از این فناوری بودند. به تدریج بخش عمده این اشکالات رفع شد و در حال حاضر، مراکز متعددی در پهنه کشور در این زمینه فعالیت می کنند. در این مقاله فهرست کوتاهی از 15600 مورد تشخیص پیش از تولد با روش های آمنیوسنتز، نمونه برداری از پرزهای جفتی (CVS) و مانند آنها، شامل 13225 مورد بررسی ناهنجاری های کروموزومی، 1786 مورد هموگلوبینوپاتی ها، 283 مورد میوپاتی ها، 197 مورد بیماری های متابولیک، 171 مورد تکرار نوکلئوتیدهای سه تایی، 32 مورد بیماری های نادر و 8 مورد بیماری های پوست ارائه می شود. در بین 6473 آمنیوسنتز انجام شده (از 2/12/1385 تا 22/1/1388) برای بررسی ناهنجاری های کروموزومی، جمعا 230 مورد (6/3%) ناهنجاری کروموزومی و 12 مورد (2/0%) شکست در پاسخ گویی دیده شد. در بقیه موارد، جز موارد ناچیزی که به علل متخلفی به سقط خودبه خود منجر شدند؛ بارداری بانوان باردار با آرامش خاطر ادامه یافت. نمونه برداری از مایع آمنیون و جفت توسط متخصصان مجرب انجام می شود و عوارض آن بسیار ناچیز (2/0%) و اشتباه در گزارش نهایی نزدیک به صفر است. واژه های کلیدی: تشخیص پیش از تولد؛ آمنیوسنتز؛ نمونه برداری از پرزهای جفتی (CVS)؛ پیشگیری از بیماری های ارثی.
    کلیدواژگان: تشخیص پیش از تولد، آمنیوسنتز، نمونه برداری از پرزهای جفتی (CVS)، پیشگیری
  • یوسف شفقتی، نوید المدنی، محمدحسن کریمی نژاد، لویینس بیک نل، استفن رابرتسون صفحه 1567
    نشانگان لارسن (LS) یکی از استئوکندرودیسپلازی های نادر اتوزومی غالب است. مشخصه این بیماری عبارتست از دررفتگی های متعدد در مفاصل بزرگ و ناهنجاری های بخش میانی صورت، به شکل هیپوپلازی و شکاف کام. در چند سال اخیر مشخص شده است که نشانگان لارسن به دلیل جهش های بدمعنی یا حذف های کوچک درون چهارچوب در ژن فیلامین B (FLNB) بروز می کند. ژن فیلامینB پروتئین سیتواسکلتی بسیار مهمی با همین نام را کد می کند که در تشکیل بافت همبند بین سلولی و غضروف های مفصلی و تکامل مهره ها نقش دارد. در این مقاله، یک خانواده بزرگ ایرانی با بیش از 30 بیمار مبتلا به نشانگان لارسن، در 4 نسل متوالی که با وراثت اتوزومی غالب منتقل شده، معرفی می شود. افراد این خانواده در شهرهای مختلف پراکنده بودند. پس از بررسی های بالینی و پرتوشناختی در تعدادی از بیماران و تایید تشخیص، بررسی ملکولی برای جهش های ژنFLNB، با روش dHPLC، توالی یابی، و هضم اندونوکلئازی انجام شد. جهش در این خانواده عبارت بود از جایگزین شدن گوانین به جای آدنین، در نقطه 679 (679G>A) که سبب جایگزینی اسید گلوتامیک به جای لیزین، در محل اسید آمینه شماره 227 پروتئین فیلامین B (E227K) شده بود. این جهش از انواع جهش های بدمعنی تکراری در ژن بیماری است که درخانواده های دیگر هم گزارش شده است. تفاوت فنوتیپی، از نظر شدت و نوع علائم، در مبتلایان از بسیار خفیف تا بسیار شدید مشهود بود.
    کلیدواژگان: سندرم لارسن، فیلامین، دررفتگی مفاصل متعدد، استئوکندرودیسپلازیا
  • فریبا ابویی مهریزی، هوشنگ علیزاده صفحه 1574
    در سال های اخیر انواع متفاوتی از RNAها شناسایی شده اند که وظایفی بیش از نقش معمول RNA در نظریه اساسی زیست شناسی ملکولی واتسون دارند. در نظریه واتسون، RNA واسطه انتقال اطلاعات میان DNA و پروتئین است. این نقش به عهده RNA پیام رسان (mRNA) است، اما گروه بزرگی از RNAها، مانند RNA انتقال دهنده (tRNA)، RNA ریبوزومی (rRNA)، RNA کوچک هستک (snoRNA)، RNA کوچک هسته ای (snRNA)، میکروRNA (miRNA) و RNA کوچک تداخلی (siRNA)، نیز از جمله ملکول های کارکردی هستند و در گروه RNAهای غیرکدشونده (ncRNAs) قرار می گیرند. طبق بررسی های اخیر، مسیرهای جالبی برای تنظیم بیان ژن شناسایی شده اند که با واسطه ncRNAها صورت می گیرند. از جمله این مسیرها می توان به خاموشی ژن، متیلاسیون و دمتیلاسیون DNA، رونویسی ژن و مسیر تداخلی RNA (RNAi) اشاره کرد. شناخت بیشتر از این مسیرها و ملکول های تنظیم کننده آنها موجب درک بهتری از روند زیست سلول می شود. علاوه بر این، احتمالا RNAهای کارکردی، به خصوص با به کارگیری مسیر RNAi، توان زیادی برای استفاده درمانی در پزشکی و به طور عمومی تر، تنظیم دلخواه ژن ها دارند.
    کلیدواژگان: RNA های غیر کد شونده، RNA تداخلی، میکروRNA، خاموشی ژن
  • کامران قائدی، زیبا ملک شاهی، مرتضی صادقی صفحه 1581
    نانوتکنولوژی یکی از شاخه های در حال رشد علم و شامل تولید، دست کاری و استفاده از مواد در مقیاس های کوچک تر از میکرون است. اگرچه اغلب مواد نانو به وسیله صنایع شیمیایی تولید می شوند، یکی از راه های بسیار جالب که توجه دانشمندان را به خود جلب کرده است، تولید این مواد توسط موجودات زنده، به ویژه میکروارگانیسم ها، و فرایندهای زیست شناختی این موجودات است. در این مقاله، نقش میکروارگانیسم ها و گیاهان برای تولید ذرات نانو طلا و نقره و هم چنین کاربردهای مختلف این ذرات مرور می شود.
    کلیدواژگان: ذرات نانو، فناوری نانو، طلا، نقره، میکروارگانیسم
  • مهناز مانده، منصور امیدی، رضا معالی امیری صفحه 1589
    تلومر پایانه فیزیکی کروموزوم های خطی است که از یک توالی غیرکدکننده تشکیل شده است و در پستانداران شامل تعداد متغیری توالی تکراری 5 تا 8 بازی، با رمز کلی TTAAGGG، است. عملکردهای تلومر عبارتند از: مشخص کردن انتهای کروموزوم، ممانعت از اتصال انتهای کروموزوم و ایجاد پیوستگی های نابه جا، ممانعت از تخریب کروموزوم به وسیله آنزیم های اگزونوکلئاز سلول، جای گیری کروموزوم در هسته و ساخت انتهای کروموزوم در فرایند همانندسازی DNA. در فرایند همانندسازی DNA، ممکن است ساخت انتهای رشته پیرو با مشکل مواجه شود که نتیجه آن کوتاه تر شدن طول تلومر طی تقسیمات متعدد میتوزی است. در بیشتر یوکاریوت ها، آنزیم تلومراز، به عنوان یک عامل رونویسی معکوس، با ساخت تلومر این مشکل را حل می کند. در غیاب فعالیت تلومراز، طول تلومر به تدریج کوتاه تر می شود. پس از آنکه از حد معینی کوتاه تر شد، بخشی از اطلاعات زیست شناختی سلول از دست می رود و در این هنگام سلول می میرد. بنابراین، سطح فعالیت تلومراز عامل مهمی در تعیین طول تلومر، عمر سلول و نهایتا طول عمر بشر است. جالب توجه است که سلول های سرطانی نیز توانایی ویژه ای در تولید تلومراز و حفظ تلومر خود در طول تقسیمات متعدد سلولی دارند. گاه این عامل ابزاری برای مهار سلول های سرطانی و درمان آن در نظر گرفته می شود. در این مقاله به طور مختصر با ساختار و فعالیت های تلومر آشنا می شویم.
    کلیدواژگان: تلومر، همانند سازی DNA، تلومراز
  • سید مرتضی جوادی، کامران قائدی * صفحه 1597

    تلومرها توالی های حفاظت شده ای در انتهای کروموزوم های انسان هستند که جهت ثبات کروموزوم ها ضروری اند. مجموعه ریبونوکلئوپروتئینی تلومراز، در یوکاریوت ها جهت حفظ طول تلومر ها در سلول های بنیادین به کار می رود. این مجموعه آنزیمی در بیشتر تومورهای انسانی فعال، ولی در سلول های طبیعی غیرفعال است. این نحوه فعالیت انتخابی، تلومراز را به هدفی جهت درمان سرطان تبدیل کرده است. مهار هریک از زیرواحدهای پروتئینی یا ریبونوکلئوتیدی آنزیم تلومراز با حساسیت و ویژگی بالا ممکن است هدف مناسبی در طراحی داروهای ملکولی برای درمان بدخیمی در انسان باشد. این داروها به دلیل عملکرد اختصاصی خود سمیت پایینی دارند و با توجه به خواص سینرژیستی ممکن است به درمان سرطان کمک فراوانی کنند. در این مقاله تلاش شده است آخرین پیشرفت ها در این مورد، به همراه معایب و مزایای هرکدام، ارائه شود.

    کلیدواژگان: تلومر، تلومراز، سرطان
  • فرشته قاسمی، مسعود هوشمند صفحه 1604
    فیبروز کیستیک (CF) شایع ترین بیماری ژنتیکی اتوزومی مغلوب در کشورهای غربی است. این بیماری بر اثر جهش در ژن رمزگردان پروتئین «تنظیم کننده تراغشائی فیبروز کیستیک» ((CFTR ایجاد می شود. این ژن منطقه ای به طول 250 کیلوباز را بر روی بازوی بلند کروموزوم 7 اشغال می کند. ژن CFTR که در غشاء اپیکال سلول های اپی تلیال مترشحه بیان می شود، به عنوان کانال کلر عمل می کند و فعالیت آن توسط cAMP تنظیم می شود. بیش از 1400 جهش مختلف در ژن CFTR گزارش شده است. فراوانی این جهش ها در جمعیت های مختلف به طور قابل توجهی متفاوت است. فراوان ترین جهش در اغلب کشورها حذف اسید آمینه فنیل آلانین در موقعیت 508 پروتئین (F508Δ) است. طی بررسی هایی که تاکنون بر روی بیماران ایرانی انجام گرفته است، فراوانی جهش F508Δ بیش از جهش های دیگر است، اما فراوانی آن از کشورهای غربی کمتر است. به نظر می رسد ناهمگونی جهش ها بین بیماران ایرانی زیاد باشد و اغلب بیماران هتروزیگوت مرکب هستند. آزمایش های ما بر روی بیماران دچار فیبروز کیستیک (CF) که تمام اگزون های ژن CFTR آنها توالی یابی شده اند، نشانگر آن است که اغلب بیماران ایرانی هتروزیگوت های مرکب از یک جهش شدید و یک جهش ملایم یا دو جهش ملایم هستند. این امر سبب شده فنوتیپ بیماران ایرانی نسبت به بیماران کشورهای غربی ملایم تر باشد. توالی یابی بهترین روش برای تشخیص بیماران دچار فیبروز کیستیک (CF) در ایران است. در این مقاله، به طور مختصر با این بیماری و مسایل آن در ایران آشنا می شویم.
    کلیدواژگان: سیستیک فیبروزیس، جهش، ژنوتیپ، فنوتیپ
  • کاوه علوی، رضا بیدکی، امیرحسین جلالی ندوشن، بهروز جلیلی فرشی صفحه 1609
    اختلال فروپاشنده دوران کودکی (CDD) یکی از اختلالات نادر در گستره اختلالات فراگیر تکاملی (PDD) است. مشخصه این اختلال پسرفت بارز در زمینه های عملکردی متعدد است که پیش از 10 سالگی بروز می کند و این در حالی است که کودک دست کم تا 2 سالگی رشد طبیعی داشته است. همراهی نشانگان داون با اختلال درخودماندگی تا حدی شناخته شده است، اما همراهی آن با اختلال فروپاشنده دوران کودکی کمتر در نوشته های پزشکی به چشم می خورد. در این گزارش، موردی از همرهی این اختلال و نشانگان داون معرفی می شود. بیمار یک پسر 7 ساله و مبتلا به نشانگان داون بود که جهت بررسی از دست دادن توانایی تکلم بررسی شد. این بیمار از 3 ماه پیش از بستری منزوی شده بود و ظرف مدت 20 روز بیشتر توانایی های کلامی و غیرکلامی اش را در زمینه های فردی و اجتماعی از دست داده بود
    کلیدواژگان: گزارش مورد، نشانگان داون، اختلال فروپاشنده دوران کودکی، در خود ماندگی
  • بیتا بزرگمهر، آریانا کریمی نژاد، فریبا افروزان، واله هادوی، محمدحسن کریمی نژاد صفحه 1615
    نشانگان تانز-بروکز (TBS) توارث اتوزومی غالب دارد و با مقعد سوراخ نشده (82%)، لاله گوش دیسپلاستیک (88%)، ناشنوایی حسی-عصبی و/یا انتقالی (65%)، انگشت شست غیرطبیعی (89%)، به صورت انگشت سه بندی، انگشت شست دوبخشی، پلی داکتیلی و هیپوپلازی انگشت شست، همراه است. ناهنجاری های ساختاری کلیوی، مانند کلیه اکتوپیک، کلیه پلی کیستیک و کلیه نعل اسبی و اشکال عملکرد کلیه، مانند بیماری مرحله نهایی کلیوی (ESRD) در 27% موارد، ناهنجاری های قلبی در 25% موارد و ناهنجاری های دستگاه تناسلی در 36% موارد دیده می شود. عقب ماندگی ذهنی تنها در 10% موارد گزارش شده است. در این مقاله، دختر 8 ساله ای با لاله گوش غیرطبیعی، ناشنوایی، انگشت شست غیرطبیعی، کلیه های کوچک و سابقه عمل جراحی مقعد سوراخ نشده و فیستول رکتوواژینال معرفی می شود. وی هم چنین مبتلا به هیپرپلازی مادرزادی آدرنال است که با توجه به مرور مقالات، این اولین مورد نشانگان تانز-بروکز (TBS) است که با هیپرپلازی مادرزادی آدرنال همراه شده است.
    کلیدواژگان: مقعد سوراخ نشده، ناهنجاری های دستگاه کلیوی، تناسلی، نشانگان تانز، بروکز
  • خبر
  • صفحه 1624
|
  • Mohammad Hassan Kariminejad, Ariana Kariminejad Page 1558
    With significant improve in health-care and treatment of infectious diseases, genetic disorders have created a new era of notification. Changes in social attitude towards family life and tendency of parents for limited number of children, sense of responsibility of parents for mental and physical healthiness of children along with their education, needed a new strategy. Since most genetic disorders did not have definitive treatments, physicians tried to prevent these disorders and their disabilities. Early diagnosis of these diseases started in 1934, and first prenatal diagnosis (amniocentesis) was reported in 1967. Rapid progress in cytogenetic and molecular genetic, necessitates each major medical center to have a "prenatal diagnosis department". The first amniocentesis in Iran was done in 1988 with a delay of 20 years. Different problems including no permission for abortion, lack of public knowledge especially authorities and physicians about provided services, and financial limitations of families to afford the expenses of laboratory tests, all were major obstacles to use this technology. Gradually, most of these problems have been solved, and nowadays many centers throughout the country provide these services. In this article, a short list of 15,600 prenatal diagnoses (amniocentesis, chorionic villus sampling, etc) including 13,225 chromosomal abnormalities, 1786 hemoglobinopathies, 283 myopathies, 197 metabolic disorders, 171 triple nucleotide repeats, 32 rare diseases, and eight dermatologic diseases are presented. From 6,473 performed amniocenteses (from 21 February 2007 to 11 April 2009) for evaluation of chromosomal abnormalities, 230 (3.6%) chromosomal abnormalities and 12 (0.2%) unsuccessful responses were documented. In other cases, except for a very few ones who ended in spontaneous abortion, pregnant women continued their pregnancy. Samplings of the amniotic fluid and the placenta were derived by experienced specialties with a very few complications (0.2%), and misdiagnosis was nearly zero.
  • Yousof Shafeghati, Navid Almadani, Mohammad Hassan Kariminejad, Loins Bicknel, Stephen Robertson Page 1567
    Larsen syndrome (LS) is one of the rare autosomal dominant chondrodystrophias, characterized by multiple dislocations of the large joints, midfacial hypoplasia, and cleft palate. Recently it has been known that some missense mutations or small in-frame deletions in the gene Filamin B (FLNB) may cause autosomal dominant Larsen syndrome. Filamin B gene encodes a very important cytoskeletal protein named filamin B. This protein has central role on development of inter-cellular connective tissue, joint cartilage, and vertebral segmentation and development. In this article, we report a large Iranian pedigree including about 30 affected individuals to autosomal dominant Larsen syndrome in four subsequent generations. After ascertaining Larsen syndrome by clinical and radiological studies, in some of the available individuals of different branches of the pedigree, molecular analysis by dHPLC, direct sequencing, and endonuclease digestion methods have been carried out to detect responsible mutations in filamin B gene. We detected a point mutation on nucleotide 679 (679G>A) leading to substitution of glutamic acid instead of lysine in amino acid number 227 (E227K). The mutation is one of the recurrent missense mutations that have been reported before in several families. In this pedigree, we found variable phenotypes according to the severity and spectrum of the symptoms.
  • Fariba Aboei Mehrizi, Houshang Alizadeh Page 1574
    There are three kinds of RNA, all apparently involved in making protein: ribosomal RNA (rRNA), transfer RNA (tRNA) and everything else, which was assumed to be mRNA. Recently, many other RNAs have been isolated biochemically and several different systematic screens have identified a surprisingly large number of non-coding RNA (ncRNA) genes that produce functional RNA molecules rather than encoding proteins. ncRNAs, as with protein-coding genes, are a heterogeneous group and have been divided into three different classes according to their length and their function. A variety of complex mechanisms such as gene silencing, gene transcription, DNA demethylation, RNA interference and others have already been connected to their function. Also, the increasing data linking ncRNAs to different processes provides proof that they are more important than previously thought. Key words: Non-coding RNA (ncRNA) RNA interference (RNAi) MicroRNA (miRNA) Small interfering RNA (siRNA) Gene silencing.
  • Morteza Sadeghi, Kamran Ghaedi, Ziba Malekshahi Page 1581
    Nanotechnology is on of the growing branches of science that involves the production, manipulation and use of materials ranging in size from less than a micron. Although nanomaterials may be synthesized using chemical systems, but on interesting way for scientists is the production of such materials by living organisms particularly microorganisms and biological processes in the synthesis of nanoparticles. In this review, we reviewed on the rule of microorganisms and plants in the synthesis of nanoparticles and also different usages of these materials.
  • Mahnaz Mandeh, Mansour Omidi, Reza Maali Amiri Page 1589
    Telomeres are the non-coding portions of DNA sequences at the end of each linear chromosome. Mammalian telomeres consist of 5-8 nucleotides with repeated sequences of TTAAGGG. Their functions are identifying the end of chromosomes, preventing the end of chromosome to be adhesive, protecting the chromosome termini from incorrect connection and degradation, appropriate chromosome location in a nucleus, and synthesize of the end of chromosomes in DNA replication. In DNA replication procedures, lagging strand synthesis are observed unable to copy the extreme end of linear chromosomes. This results in shortening of the length of DNA molecules in several mitosis, which is called “end replication problem”. In most eukaryotic cells, telomerase, which is a ribonucleoprotein DNA polymerase complex, as a reverse transcriptase solve the problem by telomere synthesis. In the absence of telomerase activity, telomeres progressively are become short and potentially deleted genes. Due to this shortness and lack of information, the cell is driven to death so the level of telomerase activity is an important factor in determining telomere length and in lifespan and reproductive capacity of cells. Tumor cells have a special capability in producing telomerase, so this matter could be regarded as a mean in treating cancers.
  • Õseyed Morteza Javadi, Kamran Ghaedi Page 1597

    Telomeres are conserved sequences at the end of human sticky chromosomes that serve as reservoir of chromosomes end destruction. Telomerase, a ribonucleoprotein complex, is a key regulator of telomere length maintenance in stem cells. Enzymatic activity of telomerase is obviously reported in multiple human cancer cells, whereas no activity is detected in adjacent normal cells. This selectivity of function of telomerase and its specificity to cancer cells, bring the thought of cancer therapy via telomerase inhibition. Specifically blocking of telomerase subunits, catalytic protein and template RNA, with high sensitivity is helpful in molecular drug invention. These drugs are low toxic due to their specific action and act synergistically to cure cancer dramatically. In this report we present the new progression in this filed with benefits and complication of each of them.

  • Fereshteh Ghasemi, Massoud Houshmand Page 1604
    Cystic fibrosis (CF) is the most common autosomal recessive disease in western countries. This disease is caused by mutations in cystic fibrosis transmembrane conductance regulator (CFTR) gene. This gene is located on the long arm of chromosome 7 and encompasses 250 Kb. CFTR expressed in the apical membrane of exocrine epithelial cells functions as a chloride channel and its activity is regulated by cAMP. Over 1400 mutations have been reported in CFTR gene. Frequency of these mutations is interestingly different in various populations. The most common mutation is a deletion of phenylalanine at position 508 (ΔF508) in most countries. So far, the studies on Iranian patients have shown that the frequency of ΔF508 is more than other mutations, but it is less than western countries. It seems heterogeneity of mutations is high in Iranian patients and most patients are compound heterozygote. Our studies on CF patients sequenced all exons of CFTR gene show that most Iranian patients are compound heterozygote carrying a severe and a mild mutation or two mild mutations. So Iranian CF phenotype is milder than patients in western countries. Sequencing is the best technique for diagnosis of CF patients in Iran. In this article, we will be familiar with this disease and its consequence in Iran
  • Kaveh Alavi, Reza Bidaki, Amir Hossein Jalali Nodoshen, Behrooz Jalili Farshi Page 1609
    Childhood disintegrative disorder (CDD) is one of the least common entities in autistic spectrum. The disorder characterized by clinically significant loss of previously acquired skills, before age 10 years, in a child with apparently normal development for at least the first 2 years after birth. Comorbidity of Down syndrome and autistic disorder is known, however occurrence of childhood disintegrative disorder in Down syndrome is scantly reported. We report a 7 years old boy with Down syndrome, whose acquired skills, such as speech ability and social interactions, were lost during a three months period.
  • Bita Bozorgmehr, Ariana Kariminejad, Fariba Afroozan, Valeh Hadavi, Mohammad Hassan Kariminejad Page 1615
    Townes-Brocks syndrome (TBS) is characterized by imperforated anus (82%), dysplastic ears (88%) (over-folded superior helices and preauricular tags) and frequently associated with sensorineural and/or conductive hearing impairment (65%), and thumb malformations (89%) (triphalangeal thumbs, duplication of the thumb, preaxial polydactyly and rarely hypoplasia of the thumb). Renal impairment (27%), including end-stage renal disease (ESRD) (42%), may occur with or without structural abnormalities (mild malrotation, ectopia, horseshoe kidney, renal hypoplasia, polycystic kidneys, vesicoutereral reflux). Congenital heart disease occurs in 25%, genitourinary malformations (36%). Mental retardation occurs in approximately 10% of cases. It is autosomal dominant disease with variability in the severity of expression. We are reporting a 8-year-old girl with dysplastic ears, deafness, dysplastic thumbs, small kidneys, history of repaired imperforated anus, and rectovaginal fistula. She is also diagnosed with congenital adrenal hyperplasia. We believe our patient is the first case of Townes-Brocks syndrome with congenital adrenal hyperplasia.